Antikke Tepper

Lukk filter

What is your asking price?

Choose your shape

Choose your size

Choose your size

Choose your size

Choose your size

Choose your size

Länge fra til
Breite fra til
Preis fra til

241 Rugs found

7 fra 7
Det ble ikke funnet noen produkter til denne filtreringen!
40
Teppe Sarouk 150 x 110 Sarouk
109 x 148
23606 kr 14163 kr
7 fra 7
Antikke Tepper

Hva er et antikt teppe?

Antikke tepper er tepper som er minst 100 år gamle. I tillegg skal luv og renning være i god stand for alderen. Antikke tepper inneholder ofte mønstre eller farger som ikke lenger veves i dag. De formidler ofte kulturelle verdier og fanger visuelt opp den historiske tidsånden. Antikke tepper gir tilgang til Sentral-Asias historie og bidrar til en helhetlig forståelse. Teppekunsten i Sentral-Asia kan sammenlignes med europeisk malerkunst.

Opprinnelsesregioner for antikke tepper

Antikke tepper ble knyttet i ulike kulturregioner og skiller seg derfor noen ganger tydelig fra hverandre. Nedenfor har vi oppsummert de viktigste regionene:

Persia/Iran: Fra Persia finnes det mange provenienser og byer der tepper har blitt håndknyttet i århundrer og noen ganger i årtusener. Særlig kjent i dag er de amerikanske Sarough Teppene, palasstepper fra Kirman og fra andre byer som Tabriz, Isfahan og Teheran.

Sør-Russland/Kaukasus: Kunsten å veve tepper oppsto i Sør-Russland for flere tusen år siden. Særlig kjent er Pasyryk Teppet, som ble oppdaget i 1947, og som er nesten 2500 år gammelt. Mangfoldet av tepper fra denne regionen er overveldende, og små forskjeller i mønster, farge eller knytting kan bare gjenkjennes og klassifiseres av absolutte eksperter. Generelt er teppene fra Sør-Russland og Kaukasus dekorert med geometriske og til tider svært fine og fargeintensive mønstre. Mest kjent i dag er antikke tepper fra Bukhara, Kauskasus-fjellene og fra turkmenerne i Sentral-Asia. I tillegg til teppene finnes det også håndvevde antikke kelimer, som i seg selv er over 100 år gamle.

Anatolia/Tyrkia: Som bindeledd mellom Orienten og Vesten var Tyrkia tidligere det viktigste handelssenteret for håndknyttede tepper. I nærheten av Istanbul er det særlig byen Hereke som har gjort seg bemerket over hele verden, for her knytes verdens fineste silketepper av høyeste kvalitet. Gamle og antikke tepper fra Hereke er uvurderlige og absolutte sjeldenheter. Antikke Kaiseri Tepper og gamle anatolske kelimer handles også dyrt i dag.

Afghanistan: Afghanistan har en svært gammel vevtradisjon som opprinnelig ikke var ment for handel. Antikke afghanske tepper og kelimer er svært sjeldne og ettertraktede blant samlere. Spesielt det antikke afghanske silketeppet er noe helt spesielt og vanskelig å finne.

Kina og Tibet: Antikke tepper fra Tibet og Kina knytes av utmerket silke og ull. Spesielt de antikke teppene fra Beijing og Tianjin er for det meste relativt ensfargede og dekorert med noen få klassiske mønstre.

India: Teppeveving kom til India med mogulriket på 1500 Tallet. De beste persiske veverne ble ansatt for å veve store palasstepper i byen Agra. Disse antikke Agra Teppene er i dag svært sjeldne og verdt en formue.

Antikke tepper som investering

Riktige antikke tepper kan være en god investering, ettersom godt bevarte tepper fra begynnelsen av 1900 Tallet blir stadig sjeldnere. Dette krever imidlertid at man har god kunnskap om antikke tepper. Ellers bør du søke råd hos en ekspert når du skal kjøpe et antikt teppe.

Kjøp et antikt teppe hos Rugway

Vi tilbyr deg et bredt utvalg av antikke tepper å velge mellom. Vi hjelper deg også gjerne med vår ekspertise. Hvis du har en forespørsel om et antikt teppe som vi ikke har på lager for øyeblikket, er du velkommen til å kontakte oss. Med vårt nettverk kan vi garantert finne et teppe som passer for deg. Når du kjøper et antikt teppe, kan du også benytte deg av vår 30-dagers returrett. Vi tilbyr også gratis returfrakt.

Våre mest populære kategorier

Tabriz Tepper Nain Tepper Sarough Tepper
Bijar Tepper Isfahan Tepper Keshan Tepper
Kirman Tepper Mir Tepper Heriz Tepper
Moud Tepper Loribaft Tepper Kashmir Tepper
Hereke Tepper Ghom Tepper Farahan Tepper
Bakhtiar Tepper Senneh Tepper Baluch Tepper
Kazakiske tepper Anatolia Tepper
Sist besøkt
Rugway Store

Sie brauchen eine Beratung?

Besuchen Sie uns in der Hamburger Speicherstadt!

oder rufen Sie an:

+49 (0) 40 36 90 19 42
Trusted Shops
Sikker shopping takket være Trusted Shops Sertifikatet
SSL
Dine data er trygge hos oss og vil bli overført SSL-kryptert
Carefair
Verifisert opprinnelse til produktene våre - vi er Care & Fair-medlemmer